اطلاعاتی درباره فن کویل های کاستی سقفی توکار دیواری زمینی ایستاده کانالی
فن کویل ها بخشی از سیستم تهویه مطبوع لوکس امروزی می باشند که نقش مهمی در تامین سرمایش و گرمایش محیط دارند .
تقسیم بندی فن کویل
فن کویل ها اغلب متشکل از دو بخش اصلی و چند بخش فرعی می باشند .
تقسیم بندی فن کویل ها از لحاظ شکل دسته های فن کویل کاستی یک طرفه ، فن کویل کاستی چهارطرفه ، فن کویل کاستی چهارطرفه کامپکت 60 در 60 ، فن کویل سقفی توکار ، فن کویل دیواری ، فن کویل سقفی زمینی ، فن کویل ایستاده ، فن کویل دو طرفه ، فن کویل کانالی با فشار استاتیکی بالا می باشد .
بخش های اصلی فن کویل
بخش های اصلی فن کویل را می توان با نگاه به اسم آن شناخت . فن و کویل که هر دو نقش مهمی را دارند . بخش های فرعی نیز اهمیت کمتری ندارند . مانند پانل یا پنل ( درب فن کویل ) در فن کویل های کاستی یک طرفه و چهار طرفه . پمپ درین ( جهت تخلیه آب تقطیر شده از انواع فن کویل ) در مدل های کاستی یک طرفه و چهارطرفه کامپکت و … .
سینی درین فن کویل سقفی توکار
سینی درین در تمام مدل های فن کویل ( این سینی درین در فن کویل های کاستی یک طرفه ، چهارطرفه ، سقفی زمینی ، کانالی و ایستاده قابل مشاهده نیست مگر پس از باز نمودن پنل اما در فن کویل های سقفی توکار قابل مشاهده می باشد ) .
ترموستات فن کویل سقفی توکار
استفاده ترموستات در فن کویل های سقفی توکار و سقفی زمینی بیشتر از سایر فن کویل ها است که گاهی از ترموستات برای انواع مدل فن کویل استفاده می شود و در فن کویل های کاستی از ریموت کنترل استفاده می شود .
البته ترموستات هایی وجود دارند که آنالوگ ( ترموستات دستی ساده ) نبوده و دارای ریموت کنترل می باشند که کارکرد با آنها را راحت تر کرده است . چشمی فن کویل در فن کویل های مدل کاستی که روی پانل قرار گرفته و از ریموت کنترل فرمان می گیرد .
شیر هوا گیری فن کویل سقفی توکار
وجود شیر هواگیری فن کویل ها در تمام فن کویل امری واجب است .
روش هواگیری فن کویل سقفی توکار
روش هواگیری فن کویل شیر هوا گیری معمولا بر روی مسیر لوله برگشت قرار می گیرد تا با گذشت آب از داخل کویل هوای موجود در یک قسمت محبوس شده ( یعنی در نزدیکی شیر قرار گرفته شده بر روی لوله برگشت ) و با باز نمودن شیر هوا گیری خارج شود .
البته امروزه به دلیل عدم توجه به لوله های رفت و برگشت ( اطلاع رسانی نامناسب با علامت گذاری درست لوله ها ) بر روی هر دو مسیر رفت و برگشت فن کویل از شیر هوا گیری استفاده می شود .
عایق کاری لوله فن کویل سقفی توکار
عایق کاری لوله های فن کویل اهمیت بسیار زیادی دارد . باید تمام مسیر لوله کشی بصورت کامل و درست با استفاده از مصالح مرغوب پوشانده شود بطوری که امکان برخورد هوا با سطح لوله وجود نداشته باشد . در صورت برخورد هوا با سطح خارجی لوله تقطیر صورت گرفته و از نزدیک ترین محل به بیرون ریخته می شود .
حساسیت این عمل در فصول گرم سال و کارکرد فن کویل جهت تامین سرمایش به مراتب بیشتر از فصول گرم سال جهت تامین گرمایش می باشد .
فیلتر فن کویل سقفی توکار
فیلتر های فن کویل در تمامی مدل های آنها وجود دارد و نبود آن یک نقص و عیب در فن کویل تلقی می گردد . فیلتر تمامی فن کویل ها مانند فیلتر فن کویل کاستی ، سقفی توکار ، دیواری ، زمینی ، ایستاده ، کانالی و … قابلیت شستشو دارند و نباید از شستن آنها خودداری کرد . زیرا فیلتر کثیف فن کویل ، به مرور زمان باعث ایجاد آسیب هایی در فن کویل می شود .
فیلتر ها لازم است با توجه به تشخیص مصرف کننده ، نوع کاربری محیط و میزان آلودگی آن برنامه ریزی و شسته شوند . این برنامه ریزی در مواردی ممکن است هر هفته یکبار باشد و در مواردی هر دو ماه یک بار .